19:00

IFK Björkö

Referat: Fässbergs IF - IFK Björkö

Fässbergs IF - IFK Björkö (4-3)
Björkös mål gjordes av i 2:a halvlek: 2-1 (8min) Gustav Engström, 4-2 (20min) Robin Andersson och 4-3 (26min) Gustav Engström.
-
Bortamatch mot duktiga Fässbergs IF, som förra året spelade i klass 1.
Fässberg satte högsta fart från början och vi hade svårt att hänga med i svängarna och redan efter 4 minuter hade Fässberg haft 2 bra målchanser och 2 hörnor och vi undrade när första målet skulle komma.
Men efter 7 minuter så börjar vi spela upp oss och ta för oss mer på planen.
(7min) Vi får en hörna där sedan bollen går ut till Robin som får på ett mäktigt långskott men målvakten räddar och i anfallet därefter snyggt spel mellan Mattsson - Forse som spelar till Sebbe in till Gustav som skjuter men får inte riktigt till det.
-
(16min) Snabbt anfall av Fässberg som väggspelar sig förbi vårt försvar och friläge men skottet går i stolpen, tyvärr går returen sedan ut i mittplan (utanför straffområdet) och en Fässbergspelare får till en mäktigt långskott och pang i målet till 1-0. Fässbergs högerkant är hela tiden farlig men frågan är om ”alla hästarna var hemma” här på Åbyvallen, men det tar säkert Fässbergs tränare tag i. Sedermera resulterar detta i en straff för Fässberg (32min) efter det att Åstrand/Robin misslyckats med att stoppa anfallet. Wille i målet är nära att rädda straffen, men den är säkert slagen och 2-0 till Fässberg som också är halvtidsresultatet.
-
2:a halvlek startade och det kändes som om vi ändå var med i matchen, även om Fässberg var det bättre laget, så kämpade och slet vi om varje boll och i den (8min) kommer ett mönsteranfall där Robin slår en långboll ”smörpass” ut på vänsterkanten till Forse, som tunnlar sin back och dribblar sig in i straffområdet och passar snyggt fram Gustav som enkelt kan skjuter in bollen till 2-1 reducering, vi var på gång.
Men tyvärr i anfallet efter så var vi inte riktigt på tårna i försvarsspelet och Fässberg spelar sig igenom och friläge och skott i mål till 3-1. Nu tappade vi lite fokus och redan i (17min) råkar vi ut för ännu ett missförstånd i försvarsarbetet och Fässberg gör 4-1. Men killar vi ger aldrig upp och det visade man i resten av matchen för sista 20-25 minuterna så var det bra inställning och vi kämpade och slet om varje boll. (20min) Ett bra anfall som resulterar i ett bra frisparksläge några meter utanför straffområdet (se bild) Fässbergs mur ser livrädda ut när Robin stegar fram och laddar kanonen stenhård frispark invid målvaktens högra stolpe i mål och reducerat till 4-2, nu var vi på gång igen.
-
(26min) Återigen boll från Robin till Joakim som kommit in och Jocke nickskarvar till Gustav, som läckert dribblar sig förbi försvar och målvakt och lägger in 4-3.
Tyvärr grusades förhoppningarna en del till en kvittering när Robin med 10 minuter kvar drar på sig sin 2:a varning pga onödigt tjat, detta resulterar då i ett rött kort. Ända är vi bra med i slutet av matchen även om Fässberg hade ytterligare några farliga målchanser, men Wille i målet storspelade.
Svårt att nämna någon speciell spelare denna dag som utmärkte sig men Danne och Hallberg spelade stabilt och klokt och framför allt Gustav var sevärd, när Fässbergsspelarna ibland var 3-4 killar runt om honom men ingen lyckades ta bollen från Gustav (Fässbergs tränare var frustrerad), Gustav skapade flera målchanser på egen hand idag. Synd på förlusten, men inställningen och kämpaglöden var ändå bra hos de flesta.
-
Nu laddar vi om batterierna till nästa match, mot Azalea BK borta på Heden 4 konstgräs på TIS 5/5 klockan 19:30.